Fuutlaan 10

Veelgestelde vragen en hoe nu verder

De feiten Potentiële gevolgen Vragen & verder De werkgroep Updates Doneer!

Ik heb het goed en neem graag mijn maatschappelijke verantwoordelijkheid. Waarom zou ik de Fuutlaan 10 niet willen?

Ook wij nemen graag onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Echter zoals zichtbaar is uit Bijlage 1 neemt deze wijk al een grote verantwoordelijkheid m.b.t. maatschappelijke opvang. Door sluiting van een aantal MO locaties in de regio i.c.m. het centrale inloopconcept van Fuutlaan 10, verwachten wij een forse niet beheersbare toeloop, inclusief bijbehorende problematiek.

Kan ik in gesprek over Fuutlaan 10?

Nee, we kunnen niet in gesprek over de locatiekeuze. De gemeente heeft een principebesluit genomen en heeft bewust de bewoners niet meegenomen in de besluitvorming vanwege het ‘maatschappelijke belang’.

We kunnen in een later stadium in gesprek met Springplank 040, dit gaat echter over de randvoorwaarden en dat neemt niet weg dat de plannen die er nu liggen uitgevoerd gaan worden.

Ik woon niet in de nabijheid van de Fuutlaan 10, dus ik verwacht niets te merken van de opvang. Dus waarom zou ik bezwaar maken?

De toevoeging van de Fuutlaan 10 zorgt voor meerdere bewegingen door de gehele wijk en een aanzuigende werking op nieuwe groepen, met verwachte overlast in de gehele wijk.


Volgende stappen werkgroep

De Fuutlaan10 werkgroep verzamelt op dit moment informatie d.m.v. werkbezoeken aan reeds bestaande opvanglocaties en onderzoekt mogelijke juridische stappen.

Meer weten of op de hoogte blijven?

Mocht u bezwaren hebben tegen de komst van Fuutlaan 10 dan vragen wij u contact op te nemen met de werkgroep.

Wij houden u dan graag op de hoogte van ontwikkelingen en beantwoorden eventuele vragen..